7 Duyu Algı Sistemi Nedir?
Görme Duyusu
Görme duyusu, ışık algılamayı sağlayan gözlerimiz aracılığıyla oluşan duyu algısıdır. Görme, dünyayı algılamamıza yardımcı olan en önemli algı sistemlerimizden biridir. Gözlerimiz, çevremizdeki nesneleri algılamamızı ve bizi etkileyen çevresel faktörleri anlamamızı sağlar.
İşitme Duyusu
İşitme duyusu, ses algılamayı sağlayan kulaklarımız aracılığıyla oluşan duyu algısıdır. İşitme, çevremizde olan sesleri algılamamızı ve konuşma, müzik ve diğer sesleri anlamamızı sağlar.
Koklama Duyusu
Koklama duyusu, kokuları algılamayı sağlayan burunlarımız aracılığıyla oluşan duyu algısıdır. Koklama, çevremizdeki kokuları algılamamızı ve etrafımızda olan kokuları anlamamızı sağlar.
Dokunma Duyusu
Dokunma duyusu, cildimiz aracılığıyla oluşan derinin altındaki dokunma algılayıcıları tarafından oluşan duyu algısıdır. Dokunma, çevremizdeki nesneleri algılamamıza ve onların dokunuşunu hissetmemize yardımcı olur.
Tat Duyusu
Tat duyusu, ağız ve dil ile oluşan tat algılayıcıları aracılığıyla oluşan duyu algısıdır. Tat, çevremizdeki yiyecekleri algılamamızı ve onların tadını hissetmemize yardımcı olur.
Hareket Duyusu
Hareket duyusu, sinir sistemi aracılığıyla oluşan vücudun hareketlerini algılamak için kullanılan duyu algısıdır. Hareket duyusu, vücudumuzu hareket ettirmemizi ve etrafımızdaki nesnelerin hareketini algılamamızı sağlar.
Basınç Duyusu
Basınç duyusu, vücudumuzda bulunan basınç algılayıcılar aracılığıyla oluşan duyu algısıdır. Basınç duyusu, çevremizdeki nesneleri algılamamıza ve onların basıncını algılamamıza yardımcı olur.
7 Duyu Algı Sistemi, göz, kulak, burun, cilt, ağız, sinir sistemi ve basınç algılayıcıları aracılığıyla oluşan duyu algısıdır. 7 Duyu Algı Sistemi, çevremizdeki nesneleri algılamamıza ve çevresel faktörleri anlamamıza yardımcı olur.