İçeriğe geç

Norm Tablosu Nedir

Norm hesabı nasıl yapılır?

Standart kadro hesaplanırken ders saati sayısı dikkate alınır. Milli Eğitim Bakanlığının ilgili yönetmeliğine göre; a) 6-31 saat arası 1 öğretmen, b) 31-42 saat arası 2 öğretmen, c) 42 saatten fazla ise her 21 saat için 1 öğretmen görevlendirilir.

Norm kadro nedir kısaca?

İnsan kaynakları standardı, bir işletme, kuruluş veya birimde çalıştırılacak çalışanların nitelikleri, amaçlarına uygun olarak yapacakları işin iş yükü, belirlenen amacı gerçekleştirmek için kullandıkları teknoloji dikkate alınarak sayısının belirlenmesidir.

Okulda norm kadro nasıl belirlenir?

Toplam ders yükü 201 saati aşarsa, her 40 saatlik ders yükü için atölye ve laboratuvar için ek bir öğretmen atanır. Hesaplama sonucunda ortaya çıkan artan ders yükü en az 20 saat ise, ek bir öğretim pozisyonu atanır.

5 norm için kaç saat ders gerekir?

Standart açıklamasıBC54 Standart –63+15 saat4 Standart (121-161’e kadar)65 Standart –84+15 saat5 Standart (161-201’e kadar)76 Standart –105+15 saat6 Standart (201-241’e kadar)87 Standart –116+15 saat7 Standart (241-281’e kadar)26 satır daha

Okulda kim norm fazlası olur?

(3) Öğretmenlerden; herhangi bir nedenle istihdam alanı daralmış ve görevlendirildikleri eğitim kurumlarında uzmanlık alanlarında standart personel sayısı azalmış olanlar, hizmet puanı en düşük olan kişiden başlanarak ortalama üstü personel olarak sınıflandırılır ve değerlendirme hizmet puanlarının üstünlüğüne göre yapılır.

Norm raporu nedir?

Normatif personel alımı, bir organizasyonun mevcut iş gücü, işlevleri ve belirli bir zaman dilimindeki ihtiyaçları arasındaki dengeyi değerlendirme yöntemidir. Bu analiz, bir şirket veya kurumun iş gücü planlamasında ve çalışan deneyimi süreçlerinde önemli bir rol oynar.

Norm kadro listesi nedir?

Kamu kurum ve kuruluşlarının görevlerini etkin ve verimli bir şekilde yürütebilmeleri için unvan grubu ve sayısına göre ihtiyaç duyulan en fazla personel sayısıdır.

Norm kadroyu kim belirler?

Bu kurumların yöneticileri ve öğretmenleri, eğitime katılan tüm okul ve kurumların ortak yöneticileri veya öğretmenleri olarak kabul edilir. Standart kadro pozisyonları, Maliye Bakanlığı ve Devlet Personel Başkanlığı’nın ilgili görüşleri dikkate alınarak Bakanlıkça belirlenir.

Norm kadro çalışması nasıl yapılır?

Mevcut organizasyon yapısını analiz etmeyi, stratejiyi desteklemek için ideal yapıyı göz önünde bulundurarak iş akışları tasarlamayı, sektör karşılaştırmaları yapmayı ve boşlukları belirlemeyi içerir. Norm personel çalışması, iş tanımlarını yazdırarak veya inceleyerek tüm verilere dayanarak yürütülür.

Okul normları ne zaman belirlenir?

MADDE 30 – Bakanlar Kurulunun (1) sayılı ve 99/13184 sayılı Kararı ile yürürlüğe konulan Millî Eğitim Bakanlığına Bağlı Okul ve Kurumların Yönetici ve Öğretmen Kadroları Hakkında Yönetmelik yürürlükten kaldırılmıştır. Giriş tarihinden itibaren üç ay içinde belirlenecektir.

Norm ne demek meb?

Türkiye genelindeki okullarda görev yapan öğretmenlerin, kurumlarındaki ihtiyaçları/mevcut durumu tespit edip buna göre planlama yapabilmelerini sağlayan modül.

Norm fazlası öğretmene ders verilir mi?

Fazla kadrolu öğretmen ihtiyacı bulunmadığından, bu öğretmenlerin 4359 sayılı Kanun uyarınca Milli Eğitim Bakanlığına tahsis edilen boş kadrolara kadrolu öğretmen olarak sınıflandırılarak atandıkları unutulmamalıdır. Kendilerinden aylık ve zorunlu ek saat karşılığında herhangi bir görev istenmemektedir.

Norm fazlası öğretmen tayin istemek zorunda mı?

Normların ötesinde, isteğe bağlı atama yönteminin, önceki dönemde uygulandığı gibi, resen atamadan önce uygulanacağı, öğretmenin tercih yapmaması halinde ise resen (zorunlu, idarenin takdiri) atanacağı varsayılmaktadır.

Okullarda kaç saate norm verilir?

a) 6-31 saate kadar, 1, b) 31-42 saate kadar, 2, c) 42 saatten fazla olanlara her 21 saat için genel bilgi ve meslek dersleri öğretmeni olarak standart kadro verilecektir.

Norm fazlası öğretmen maaş alır mı?

4359 sayılı Kanunun geçici 3. maddesi, 190 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 9. maddesi ve 657 sayılı Kanunun 91. maddesi gereğince, kadro fazlası bulunan ve maaşları karşılığında sektörleri dışında iş bulan öğretmenlerin maaşlarının doldurulması hukuka aykırıdır.

Rehberlik normu nasıl hesaplanır?

MADDE 21 – (1) Danışmanlık ve araştırma merkezleri, yetki alanı içindeki il veya ilçe nüfusunun 100.000’e kadar olduğu yerlerde 4, daha sonra ise her 50.000’de bir.

Norm kadro çalışması nasıl yapılır?

Mevcut organizasyon yapısını analiz etmeyi, stratejiyi desteklemek için ideal yapıyı göz önünde bulundurarak iş akışları tasarlamayı, sektör karşılaştırmaları yapmayı ve boşlukları belirlemeyi içerir. Norm personel çalışması, iş tanımlarını yazdırarak veya inceleyerek tüm verilere dayanarak yürütülür.

Norm tercihi nasıl yapılır?

Kullanıcı kodları ve şifreler başvuru onayı için ilçe milli eğitim müdürlüklerine gönderilir. PERSONEL TERCİH PROSEDÜRÜ 1. Modüle giriş yapın ve sol menüdeki Tercih Prosedürü’ne tıklayın. 2. Tercih listesinden bir kurum seçin, “Bu tercihi kaydet” butonuna tıklayın ve tercihlerinizi listeleyin.

Bölge normu nasıl hesaplanır?

Bölgesel norm hesaplanırken tüm okulların A ders saatleri toplanır ve elde edilen sayı 21’e bölünür. Bu, 21 ders saati olan her okula norm atandığı anlamına gelir. Örneğin 65 saat ile 3 norm vardır (21+21+21+2=65). 2 saat artar. Bu şekilde norm olarak her 21 saatin ardından okul saatleri de doğal olarak artar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir