İçeriğe geç

Dana Ne Zaman Besiye Çekilir

Dana kaç aylıkken besiye alınır?

Yaş: Sığır yetiştiriciliğinde performansı etkileyen en önemli faktördür. Besi hayvanları henüz büyüme evresini tamamlamamış olmalıdır. Kültür ırklarında ve melezlerde besi 1,5 yaşına kadar, yerli ırklarda ise 2 yaşına kadar gerçekleşir.

Danaya besi yemi ne zaman verilir?

Besiye alınan buzağılar 6 aylık olduktan sonra besi yemi vermeye başlamak mantıklı olacaktır.

Besiye çekilen danaya ne verilir?

Konsantre olarak, mısır besi yeminin %35’ini, yani 3,5 kg. Mısır ezmesi, 1 kg. Arpa ezmesi, 1,5 kg buğday ezmesi veya elinizde bulunan herhangi bir tahıl yemini kullanabilirsiniz. En az 2,5 kg kaba yem. Mısır silajı, kalan 1 kg saman ve kuru ot eklenerek tamamlanabilir.

Erkek dana kaç ayda kesime gelir?

Erkek buzağılar semirtilmeden önce belirli bir yaşa ulaşmalıdır. Bu yaş birçok faktöre bağlıdır ve ülkeden ülkeye değişebilir. Ancak, bir erkek buzağının semirtilmesi için genellikle altı ila sekiz aylık olması gerekir.

Dana Besiyeler ne zaman çekilir?

Dana etinin semirtilmesi için belirli bir yaşa ulaşması gerekir. Bu yaş birçok faktöre bağlıdır ve ülkeden ülkeye değişir. Ancak, buzağının semirtilmesi için genellikle 6 ila 8 aylık olması gerekir.

5 aylık dana kesilir mi?

Kurban edilecek sığır ve manda iki yaşında (24 ay), deve beş yaşında, keçi ve koyun bir yaşında olmalıdır. Ancak altı aylıktan sonra koyunların bir yaşını geçmiş olanlar kadar gelişmiş ve büyük olması yeterli kabul edilir.

5 aylık danaya besi yemi verilir mi?

Altı aylık yaşta buzağıların rumeninin geliştiği kabul edilir ve besi yemlemesi başlayabilir. Bu durumda buzağılara yiyebilecekleri kadar Akgün besi yemi verilir ve iri kıyılmış kuru ot/saman ücretsiz olarak verilir.

6 aylık danaya ne verilir?

5-6 aylık dişi buzağılara günde 3-4 kg iyi kalite kuru ot ve %16 ham protein ve kg/gün 2600 Kcal ME içeren 2-3 kg buzağı büyütme yemi verilmelidir veya 2-3 kg iyi kalite kuru ot + 1 kg mısır, 2-3 kg silaj + büyütme yemi verilebilir.

1 dana günde kaç kilo yem yer?

Kesif yemlerin günlük miktarı hayvanların canlı ağırlığına göre 4-10 kg arasında değişir. Aynı miktarda günde 0,5-1 tablet, ağır öğünlere ilave olarak verilebilir.

Dana kilo alması için ne yapmalı?

Buzağılara genç yaştan itibaren yeterli miktarda yüksek kaliteli kaba yem ve konsantre yem verilerek büyüme desteklenmelidir. Ancak, başlangıç ​​aşamasında aşırı enerji içeriğine sahip tahıl yemlerinden kaçınılmalıdır. Büyüme aşamasında, buzağılar büyümelerini ve boyutlarını garantilemek için az miktarda ve yüksek protein içeriğine sahip yemlerle beslenmelidir.

12 aylık dana kaç kilo gelir?

12 aylık hayvanın canlı ağırlığı: Erkek: 292 kg; Dişi: 167 kg. Buzağı doğum ağırlığı: Erkek: 24 kg; Dişi: 22 kg. Canlı ağırlık artışı: 1062 gr/gün. Karkas verimi: %57.

Besi yemi fazla verilirse ne olur?

Yiyecek grevinin başlıca belirtisi ishaldir. Hayvan aniden çok hızlı bir şekilde sulu ishal olmaya başlar. Bazen ilk başta kabızlık gibi hissedilir, ancak daha sonra sulu ishale dönüşebilir. İkinci belirti, özellikle hayvanlarda, rumenin bulunduğu taraf olan sol açlık çukurunun şişmesidir.

Besi danası kaç ay beslenir?

Besleme süresi 120 ile 220 gün arasındaysa orta dönemli besicilik denir. Besleme süresi 220 günü aşarsa uzun dönemli besicilik denir. Besicilik başladığında besiciliğin ne kadar süreceği belirlenmeli ve buna göre besicilik başlatılmalıdır.

500 kilo canlı hayvandan kaç kilo et çıkar?

Fileto değerli bir ettir. Hayvanın en değerli kısımlarından biridir. Yaklaşık 500 kg ağırlığındaki bir hayvan bile yalnızca yaklaşık 6 kg fileto üretebilir.

7 aylık dana kaç kilodur?

Hayvanın canlı ağırlığı 500-550 kilodur. 10 aylık bir buzağı 7 ayda 550 kilo canlı ağırlığa ulaşır. İyi bir bakımla 600 kiloya da ulaşabilir.

Besi yemi kaç aylıkken verilir?

Altı aylık yaşta buzağıların rumeninin geliştiği kabul edilir ve besi yemlemesi başlayabilir. Bu durumda buzağılara yiyebilecekleri kadar Akgün besi yemi verilir ve iri kıyılmış kuru ot/saman ücretsiz olarak verilir.

12 aylık dana kaç kg gelir?

12 aylık hayvanın canlı ağırlığı: Erkek: 292 kg; Dişi: 167 kg. Buzağı doğum ağırlığı: Erkek: 24 kg; Dişi: 22 kg. Canlı ağırlık artışı: 1062 gr/gün. Karkas verimi: %57.

6 aylık dana ne kadar yem yer?

6 aylık yaşa kadar günlük 1,8 – 2,3 kg’a kadar büyüme yemi verilebilir. Aynı zamanda hayvanlara her zaman kaba yem verilmelidir. 1. Sıvı yem iki öğünde verilmelidir. 2. Soğuk mevsimde hayvana verilecek süt miktarı soğuk mevsimde hayvana verilecek 1,5 – 2,5 kg süttür.

9 aylık Simental dana kaç kilo gelir?

Açık ve kapalı ahır sistemlerinde erkek Fleckvieh buzağılarıyla yürütülen çalışmada, başlangıç ​​besi ağırlıkları sırasıyla 148,7 ve 150,9 kg olan Fleckvieh buzağıları, 9 aylık besi sonunda sırasıyla 435,7 ve 443 kg ağırlığında olmuştur.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Orta Boylu Escort