Karmaca hangi yöreye ait?
Karmaca (Yunan böreği)21 Mart 2015
Plaska yemeği nedir?
Kaynaklardan olmayan içeriklere itiraz edilebilir ve kaldırılabilir. Plaska, Kırklareli yöresine ait bir yiyecektir. Bir tür tuzlu kektir. Sadece mısır unundan veya mısır ununun buğday unuyla karıştırılmasıyla yapılır.
Cırıtta hangi yöreye aittir?
Giresun’da bir kahvaltı mekanına gittiğinizde menüde “Cırıtta” yazısını görürseniz ve kilo veya kolesterol probleminiz de yoksa hiç tereddüt etmeden sipariş verebilirsiniz çünkü bu kelime Giresun’da haşlanmış hamura verilen isimdir.
Kaypak çorbası hangi yöreye ait?
Kaypak (Piruhi) – Amasya Hamur yumuşak bir kıvama gelinceye kadar yoğrulur. 4 parçaya bölünür. Hamur çok ince olmayacak şekilde açılır. 5×5 cm karelere bölünür. Ortasına yoğurt ve maydanoz karışımı konur. Üçgen şeklinde kapatılır.
Pırtımpırt yemeği nedir?
Pırtımpırt (Pırtınpırt, Pırtımpıt veya Kirtimburt), Kayseri’nin Develi ilçesine ait ev yapımı bir yemektir. Taze asma yapraklarının koparılıp tencerede pişirilmesiyle oluşan hafif ekşimsi tat, yemeği yeşil yapraklarla yapılan diğer yemeklerden (ıspanak, pazı) ayırır.
Çanak yemeği nedir?
Kuyruk yağı yemeğe doğranır. Kemiksiz koyun eti, sarımsak ve soğan etin üstüne yerleştirilir. Doğranmış domates ve biberler eklenir, karanlık bir fırına yerleştirilir ve yavaşça pişirilir. Mükemmel bir şekilde piştikten sonra servis edilir.
Pilaska nedir?
Balkan göçmenleri tarafından Türk mutfağına sokulan, pırasa ve mısır ununun lezzetiyle harmanlanan lezzetli bir kek çeşididir. Pilaska olarak da bilinir.
Çullama hangi yöreye aittir?
Afyon/Afyonkarahisar’da çok eski bir geçmişi ve coğrafi sınıra özgü bir üretim yöntemi olan çullama köftesinin isminde “çullama” geçmektedir; kızartıldıktan sonra köfte yüzeyinde oluşan saçaklar nedeniyle kullanılmaktadır.
Cirata nasıl yapılır?
Yumurtaları kırın ve çırpın. Üzerlerine sütü dökün ve karıştırın. Sonra unu, kabartma tozunu ve tuzu ekleyin ve akışkan bir hamur yapın. Sonra tavaya yağımızı koyup ısıtıyoruz (soğuk değil), sıcak yağa yaklaşık bir yemek kaşığı koyup kızartıyoruz, çok güzel kabarıyor ve tadı harika oluyor.
Çirleme hangi yöreye aittir?
Çirleme YemeğiÜlke(ler)TürkiyeBölgeKırşehirTürüet YemeğiAna malzemeler: kuşbaşı dana eti, kuru kayısı, nohut (ıslatılmış), pekmez, soğan, tereyağı, salça, tuz, kırmızı pul biber, karabiber.
Püşürük çorbası hangi yöreye ait?
Van Püşürük Aşısı Püşürük Aşısı veya Püşürük Çorbası, etli ve erişteli bir çorba türüdür. Van’ın yöresel mutfağında yer almaktadır.
Piruhi nerenin yemeğidir?
Kayseri’de soğan ve peynirli iç harcı hazırlanır ve klasik mantı hamuru bu üçgen iç harcıyla doldurulduktan sonra önce tavada az yağda kızartılır veya fırına verilir. Daha sonra pişmiş piruhi mantı gibi pişirilir ve sulu olarak yenir. Amasya yöresinde kaygan olarak kabul edilir.
Hamur bamyası hangi yöreye ait?
Hamur bamyası Bursa yöresine ait bir hamur yemeğidir.
Çakçak tatlısı hangi yöreye ait?
ÇakçakAlternatif isimÇak ÇakÜlke(ler)RusyaBölgeBaşkurdistan ve TataristanTipPasta2 satır daha
Karam hangi yöreye ait?
“Karam”ın bir Yunan halk şarkısı olduğu ortaya çıktı. Hakan Peker’in hit şarkısı “Karam”ın bir Yunan halk şarkısı olduğu ortaya çıktı. Ancak albümdeki şarkının söz ve müzik kısmında Murat Başaran’ın imzası var.
Pezzik cacığı hangi yöreye aittir?
Yozgat yöresine ait olan Pezzik Tzatziki, daha önce yediğiniz tüm mezelerden farklı malzemelerle yapılıyor. Pancar ve bulgurun muhteşem uyumuna bayılacaksınız. Kaçırmamanız gereken bu mezenin videolu tarifini aşağıya bırakıyoruz.
Çalkama hangi yöreye aittir?
Ege bölgesine özgü bir yemektir, ya da sos demek daha doğru olur, çünkü iki şekilde hazırlanabilir: tatlı ve tuzlu. İsterseniz içine kabak patates koyup baharatlarla ve sos karışımıyla pişirebilirsiniz ya da kayısı, şeftali gibi meyvelerle hazırlayabilirsiniz.
Tavsiyeli Bağlantılar: Karadeniz Kemençesi Hangi Yöreye Aittir